Opname

Het Willem Holtrop Hospice is een high care hospice dat hoogwaardige palliatieve terminale zorg biedt aan ongeneeslijk zieke mensen met een levensverwachting van 3 maanden of minder.

Opname in het hospice

Als uw naaste of u zelf ongeneeslijk ziek blijkt te zijn en de levensverwachting nog maar enkele maanden is, staat de wereld even stil. Gevoelens van verdriet en/of rouw kunnen spelen, maar ook angst. Er komen vragen en dat is heel normaal. Als het ziekenhuis uitbehandeld is en/of als het niet lukt om langer thuis te blijven door de ernst van de ziekte, door beperkingen of overbelaste mantelzorg, dan kan het Willem Holtrop Hospice een goede plek zijn om de laatste levensfase door te brengen. Wij maken de opname zo prettig mogelijk.

Wij maken de opname zo prettig mogelijk

Hoe vraag ik een opname aan?

De opname kan door uw huisarts of thuiszorg worden aangevraagd, maar ook door medewerkers vanuit het ziekenhuis. Onze directeur is het eerste aanspreekpunt voor het aanvragen van een opname. Zij gaat in overleg met de eigen huisarts over de medische situatie van de toekomstige gast. Zij heeft ook zicht op het aantal aanmeldingen en de beschikbare plekken.

Wij begrijpen dat het belangrijk is om het juiste gevoel te krijgen bij de locatie. Daarom maken wij het mogelijk om voorafgaand aan de opname, het hospice te komen bekijken. Zo ervaart u al iets van de sfeer en dit kan helpend zijn bij de keuze voor opname in het Willem Holtrop Hospice.

Mag ik in het hospice mijn eigen arts houden?

De eigen huisarts blijft in principe de behandelend arts. Als dit om praktische redenen niet mogelijk is, bijvoorbeeld door een te grote afstand van het hospice, dan is één van de Ermelose huisartsen bereid de zorg over te nemen.

De eigen huisarts blijft in principe de behandelend arts

Wat kan ik verwachten?

Het Willem Holtrop Hospice is een high care hospice dat hoogwaardige palliatieve terminale zorg biedt aan ongeneeslijk zieke mensen. Verpleegkundige zorg is 24 uur per dag aanwezig.

Soms kan het steunend zijn voor gasten dat naasten blijven logeren, die mogelijkheid kunnen we bieden.

Een team van gespecialiseerde hulpverleners ondersteunt de gasten bij vragen van lichamelijke, psychosociale en spirituele/existentiële aard.

Ons hospice is omgeven door bomen. ‘s Morgens heel vroeg horen we de vogels al fluiten en regelmatig verschijnt er een eekhoorntje op de terrassen van de gastenkamers.

Uitgangspunt voor de zorg is altijd de regie van de gast. Daarom is het voor de medewerkers erg belangrijk om de gast zo goed mogelijk te leren kennen en bewust te luisteren naar zijn/haar verhalen en wensen. Op de dag van de opname vindt een kennismakingsgesprek plaats, met de gasten en/of met zijn/haar naasten.

Het Willem Holtrop Hospice biedt plaats aan 7 gasten. Iedere gast beschikt over een ruime eenpersoonskamer met eigen sanitair en diverse voorzieningen die het verblijf zo comfortabel mogelijk maken. De kamer wordt persoonlijker als deze naar eigen wens verder ingericht wordt. Huisdieren worden in overleg toegelaten.

Het hospice heeft ook een gezamenlijke huiskamer met een open keuken. Gasten, bezoekers en medewerkers kunnen in overleg hiervan gebruikmaken. In het gebouw zijn een stilteruimte en een badkamer/ontspanningsruimte aanwezig.

De duur van de zorgverlening

De periode van zorgverlening is in principe maximaal 3 maanden. Indien er, 6 tot 8 weken na opname, inmiddels sprake is van een stabiel ziekteproces dan gaan wij in gesprek met de behandelend arts. Hierbij wordt getoetst of de opnamecriteria nog van kracht zijn. Als dat niet meer het geval is, wordt in nauw overleg met de gast en diens naasten, gezocht naar mogelijkheden om de zorg thuis voort te zetten of een ander passend verblijf te vinden.

Gast aan het woord

"Mijn broer zei over zijn verblijf in het hospice: 'Ik mag hier mezelf zijn, niks hoeft en alles mag'.”

Willem Holtrop Hospice Logo

Neem contact op

Bedankt voor het invullen van het contactformulier! Wij hebben uw bericht in goede orde ontvangen.
Oeps! Er ging iets fout, probeer het nogmaals of neem telefonisch contact met ons op.