Veelgestelde vragen

Wat moet ik bij opname meenemen naar het hospice?

keyboard_arrow_down

Indien u medicijnen of aangepaste voeding gebruikt, is het belangrijk dat u deze meeneemt naar het hospice. Verder kunt u ondergoed, uw bedkleding (pyama/nachthemd/t-shirt, wat u gewend bent) en toiletartikelen meenemen. Wij zorgen voor bad- en bedlinnen. Indien u niet bedlegerig bent kunt u uiteraard uw eigen kleding meenemen. Er zijn kasten op uw kamer waar u deze in kunt opbergen. Ook als u speciaal wondverzorgingsmateriaal of stomahulpmiddelen gebruikt, vragen wij u die mee te nemen.

Wat kan ik verder meenemen voor de kamer die ik krijg?

keyboard_arrow_down

Wij nodigen onze gasten en hun naasten uit om de kamer naar eigen sfeer in te richten. Er hangen bijvoorbeeld geen schilderijen in de kamer. Wij vinden het belangrijk dat u zelf bepaalt wat u aan de muur wilt hangen of op het dressoir wilt zetten. Ook klein huisraad kan een gevoel van eigen sfeer oproepen. Belangrijk is dat u zich zoveel mogelijk thuis voelt in de kamer.

Blijft mijn huisarts in het hospice ook mijn arts?

keyboard_arrow_down

De meeste huisartsen uit onze regio zullen de begeleiding van hun patiƫnten voortzetten in het hospice. Soms is de afstand voor een huisarts een probleem. In die gevallen neemt een Ermelose huisarts de begeleiding over. Wij adviseren u om vooraf met uw huisarts door te spreken of hij/zij de begeleiding in het hospice voortzet.

Welke bezoektijden worden in het hospice gehanteerd?

keyboard_arrow_down

Wij hanteren geen bezoektijden. Onze ervaring is dat het prettiger is om in de ochtend tot 12 uur geen bezoek te ontvangen. Hierdoor is er tijd en ruimte om in alle rust de dag op te starten en voor de verzorging.

Zolang er corona-maatregelen nodig zijn vragen wij bezoek zich vooraf te melden bij de 1e contactpersoon. Bezoekers worden gevraagd bij binnenkomst te registreren, handen te wassen en er wordt een gezondheidscheck gedaan (bij klachten of recent contact met iemand met COVID 19 graag thuis blijven).

Willem Holtrop Hospice Logo

Neem contact op

Bedankt voor het invullen van het contactformulier! Wij hebben uw bericht in goede orde ontvangen.
Oeps! Er ging iets fout, probeer het nogmaals of neem telefonisch contact met ons op.